Skip to main content

Lauwwarme harissalinzen met tomaatjes en gepocheerde eieren

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Puntpaprika
  • 1 pot(je) Linzen
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 4 handje(s) Krulandijvie
  • naar smaak Basilicum

In Huis

  • 125 ml Witte wijnazijn
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teen Knoflook
  • 1 el Harissa
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 250 ml Groente- of kippenbouillon
  • 2 tl Witte wijnazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de helft van de rode ui in flinterdunne ringen en bestrooi met zout en peper. Schenk er de witte wijnazijn over en laat minimaal 10 minuten staan. De ui moet zacht worden.
  2. 2. Snipper de andere helft van de rode ui. Snij de paprika doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij in dunne halve ringen. Laat de linzen uitlekken.
  3. 3. Verwarm de olijfolie in een pan op matig vuur. Bak hierin de ui en paprika zachtjes 5 minuten aan. Knijp de knoflook er boven uit. Voeg harissa en komijn toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de linzen en de bouillon toe en kook 10 minuten of tot alles is ingedikt. Halveer de tomaatjes en schep er doorheen. Hou warm.
  4. 4. Vul een klein pannetje met ongeveer 5 centimeter water. Voeg de 2 theelepels azijn toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water zachtjes begint te borrelen. Breek een ei in een kommetje. Roer met een lepel een draaikolkje in het water. Zodra het draaikolkje bijna stilstaat, giet je het ei voorzichtig in het midden van het draaikolkje en kook je het ei 3-4 minuten afhankelijk van de grootte. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en leg op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Pocheer zo 4 eieren.
  5. 5. Was de krulandijvie en verdeel over de borden. Verdeel er de linzen over. Beleg de linzen met wat van de gelegde zure ui. Leg er een gepocheerd ei bij en bestrooi met wat basilicum, zout en peper.