Skip to main content

Lauwwarme pompoen-linzensalade met bloemkool en rode ui

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram pompoen
  • 1 stuks bloemkool
  • 2 stuks rode ui
  • 16 stuks salieblaadjes
  • 4 el peterselie
  • 2 el dragon

In Huis

  • olie om te besprenkelen
  • 1.5 blik linzen
  • 1.5 tl citroenrasp (optioneel)
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de pompoen, snij over de lengte door en verwijder de pitten. Snij in halve maantjes van 1 cm dik. Verwijder de stronk en bladeren van de bloemkool en snij in kleine roosjes.
  3. Pel en snij de ui in grove parten van 3 cm op de dikke kant. Leg samen met de pompoen, bloemkool en salieblaadjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie, royaal peper en zout. Hussel goed door elkaar. Schuif de groenten in de oven en zet de timer op 25 minuten.
  4. Laat de linzen uitlekken.
  5. Rasp de citroen (optioneel), pers het sap (of uit flesje) en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) en het blad van de dragon grof. Doe in een grote kom en roer de linzen en olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Check de pompoen en bloemkool op gaarheid en meng door de linzen.
  7. Garneer de lauwwarme pompoen-linzensalade en besprenkel eventueel met nog wat olijfolie extra vierge.