Skip to main content

Lauwwarme pompoen, linzensalade met rode ui en Brabantse blauwschimmelkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram flespompoen
  • 1 stuks bloemkool
  • 2 stuks rode ui
  • 16 stuks salieblaadjes
  • 1.5 blik linzen
  • 1.5 tl citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 4 el peterselie
  • 2 el dragon
  • 120 gram Brabantse blauwschimmelkaas

In Huis

  • olie om te besprenkelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de flespompoen (zie tip), snij over de lengte door en verwijder de pitten. Snij in halve maantjes van 1 cm dik. Verwijder de stronk en bladeren van de bloemkool en snij in kleine roosjes.
  3. Pel en snij de ui in grove parten van 3 cm op de dikke kant. Leg samen met de pompoen, bloemkool en salieblaadjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie, royaal peper en zout. Hussel goed door elkaar. Schuif de groenten in de oven en zet de timer op 25 minuten.
  4. Laat de linzen uitlekken.
  5. Rasp de citroen, pers het sap en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) en het blad van de dragon grof. Doe in een grote kom en roer de linzen en olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Snij of brokkel de blauwe kaas in kleine stukjes en zet in een schaaltje op tafel.
  7. Check de pompoen en bloemkool op gaarheid en meng door de linzen.
  8. Garneer de lauwwarme pompoen linzen salade met wat kaas (op je bord) en besprenkel met nog wat olijfolie extra vierge.
  9. Misschien hou je een klein stukje flespompoen over. Als je genoeg ruimte in de oven hebt kun je er ook voor kiezen de pompoen op te maken. Je hebt hem niet meer nodig in de andere recepten. Je kunt van het restje geroosterde pompoen ook een snel soepje maken: Voeg wat bouillon bij de pompoen en staafmix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Garneer eventueel met wat palmkoolchipjes.