Skip to main content

Lauwwarme quinoa-salade met kikkererwt, makreel, biet, koriander en waterkers

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Rode biet
  • 200 g Quinoa
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 15 g Koriander
  • 100 g Waterkers
  • 4 stuk(s) Makreelfilet
  • 2 stuk(s) Appel

In Huis

  • 4 el Witte wijnazijn
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt meerdere keren ui en waterkers nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden voor de bieten. Schil de bieten en snij in blokjes van max. 1 cm. Doe in een kom. Meng met de helft van de witte wijnazijn, olijfolie en wat zout. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en gaar 25-30 minuten in de oven. De biet mag nog een beetje een bite hebben!
  3. 2. Zet de quinoa op in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat in 12 - 15 min gaar koken. De quinoa is klaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes.
  4. 3. Snij de rode ui in (flinter)dunne halve ringen. Leg in een bakje met de andere helft van de wittewijnazijn, zodat de ui een beetje gaart. Hussel tussendoor even om.
  5. 4. Laat intussen de kikkererwten uitlekken. Haal de blaadjes van de koriander. Haal alleen de dikste stelen van de waterkers. Verdeel de makreel in stukken. Maak een dressing van de balsamico-azijn en de olijfolie extra vierge.
  6. 5. Snij de appel in blokjes.
  7. 6. Haal de rode biet uit de oven. Giet de ui af. Meng de rode biet, ui, appel, quinoa en kikkererwten in een grote kom of op een grote schaal. Meng de waterkers en de dressing erdoor. Verdeel de makreel erover, bestrooi met koriander en serveer.