Skip to main content

Lauwwarme quinoa-salade met kikkererwten, gerookte mozzarella, biet, koriander en waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram gekleurde bietjes
  • 200 gram quinoa
  • 1 stuks rode ui
  • 1 blikje kikkererwten
  • 15 gram koriander (fijngehakt)
  • groot blad amsoi
  • naar smaak hart van de bleekselderij
  • 1 stuks roodlof
  • 2 bollen gerookte mozzarella
  • 1 stuks appel

In Huis

  • 4 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden voor de bieten. Schil de bieten en snij in blokjes van max. 1 cm. Doe in een kom. Meng met de helft van de witte wijnazijn, olijfolie en wat zout. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak 25-30 minuten in de oven. De biet mag een beetje een bite houden.
  2. Spoel de quinoa voor de zekerheid nog 2 of 3 keer met behulp van een zeef om bitterheid te voorkomen. Zet op in een pan met ruim water met zout. Breng aan de kook en laat in 12 a 15 min gaar koken. De quinoa is klaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes.
  3. Snij de rode ui in (flinter)dunne halve ringen. Leg in een bakje met de andere helft van de wittewijnazijn, zodat de ui 'gaart'. Hussel tussendoor even om.
  4. Laat intussen de kikkererwten uitlekken. Haal de blaadjes van de koriander. Snij het amsoiblad in dunne reepjes en de steel in dunne plakjes. Proef tot waar de steel mals genoeg is om te eten. Snij het hart van de bleekselderij (de binnenste lichtgroene stengels) in dunne plakjes. Halveer de roodlof, verwijder eventueel het hart en snij in dunne halve ringen.
  5. Snij de mozzarella in plakken of stukjes.
  6. Maak een dressing van de balsamico-azijn en de olijfolie extra vierge.
  7. Snij de appel (met schil voor de kleur en de vitaminen) in blokjes.
  8. Haal de biet uit de oven. Giet de ui af. Meng de biet, ui, appel, bleekselderij, roodlof, quinoa en kikkererwten in een grote kom of op een grote schaal. Meng de amsoi en de dressing erdoor. Verdeel de mozzarella erover, bestrooi met koriander en serveer.