Skip to main content

Lauwwarme salade van aardappel, asperges en gegrilde garnalen

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 200 g Asperges
  • 48 stuk(s) Garnalen
  • 200 g Bindsla
  • 4 takje(s) Verse koriander
  • 5 g Bieslook

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 el Citroensap
  • 1 tl Grove mosterd
icon package

Recept stappen

  1. 1. Stoom de aardappels met schil in ongeveer 20 minuten beetgaar. Laat ze een beetje afkoelen. Pel ze en snij in grote stukken. Bestrooi met wat zout. Hou warm.
  2. 2. Blancheer de asperges 10 minuten in kokend water. Laat goed uitlekken en hou warm.
  3. 3. Kwast de garnalen in met een beetje van de olijfolie en grill om en om gaar in ca. 3 minuten. Hou warm.
  4. 4. Meng een dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Snij de asperges in hapklare stukken.
  5. 5. Meng de aardappels en asperges voorzichtig met 2/3 van de dressing. Scheur de bindsla in grote stukken en meng met de rest van de dressing. Leg de bindsla op een grote schaal en verdeel de aardappels, asperges en garnalen er over. Hak de verse kruiden en strooi over de salade.