Skip to main content

Lauwwarme salade van aardappels, sperziebonen en gekookte eieren

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Eieren
  • 500 g Aardappelen
  • 300 g Sperziebonen
  • 2 el Mosterd
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 zakje(s) Gemengde sla
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Appelazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snijd in hapklare stukken.
  2. Kook de aardappels net aan gaar in ca. 15 min. Houd warm.
  3. Haal de sperziebonen af en snijd in stukken.
  4. Kook de sperziebonen gaar in ca. 20 min.. Houd warm.
  5. Breng een pan met water aan de kook en kook er de eieren 6-7 minn in.
  6. Laat schrikken met koud water en pel.
  7. Halveer de eieren.
  8. Snipper de ui zeer fijn.
  9. Meng een dressing van de mosterd, olijfolie, appelazijn en de ui.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Schep de dressing door de warme aardappels en sperziebonen.
  12. Snijd de lente-ui in ringetjes.
  13. Leg wat sla op een grote schaal en verdeel er de groenten over.
  14. Maak af met de eieren en wat ringetjes lente-ui.
  15. Serveer lauwwarm.