Skip to main content

Lauwwarme salade van broccoli, couscous, tomaatjes en gebakken rozemarijn-halloumi

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram couscous
  • 400 gram broccoli
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 2 el rozemarijn (fijngesneden)
  • 1 el citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 15 pakje halloumi
  • 50 gram geitenkaas Buche Fraiche

In Huis

  • 3 tl honing
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de couscous. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de broccoli.
  2. Doe de couscous met wat zout in een hittebestending kom en giet het kokende water eroverheen. Dek goed af en laat staan tot al het water is opgenomen.
  3. Snij de steel van de broccoli in stukjes en hou apart. Maak de roosjes vrij klein.
  4. Kook de steeltjes van de broccoli twee minuutjes voor, voeg de roosjes toe en kook dan nog 3 minuten. Spoel af met koud water zodat de broccoli mooi groen blijft.
  5. Snij intussen de tomaatjes in kwarten. Schil de komkommer, halveer in de lengte, verwijder met een lepeltje de zaadjes en snij in blokjes. Voeg alle groenten samen in een ruime slaschaal.
  6. Snij de rozemarijnnaaldjes goed fijn. Roer de couscous los met een vork en roer er wat olie en de helft(!) van de gehakte rozemarijn door.
  7. Rasp de citroenschil. Meng met het citroensap, 1/3(!) van de honing en de olijfolie extra vierge. Pers er een klein teentje knoflook bij (verwijder het loofje als dat er zit of pak versere knoflook). Breng op smaak met peper en zout. Meng bij de groenten en roer de couscous erdoor.
  8. Snij ieder pakje halloumi in 8 plakjes. Verwarm wat olie met de andere 2/3 van de honing en de andere helft van de rozemarijn in een grote koekenpan en bak de halloumi goudbruin.
  9. Brokkel wat geitenkaas over de couscoussalade en serveer met de halloumi.