Skip to main content

Lauwwarme salade van kikkererwten, spinazie en cherry tomaatjes met pompoensoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1600 g Pompoen
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 bosje(s) Koriander

In Huis

  • 1 tl Gedroogde oregano
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Olijfolie
  • 10 dl Kokend water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 2 blikje(s) Kikkererwten
  • 1 pot(je) Kruidenmengsel
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kruidenmengsel: 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl kaneel
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met de snijvlakken naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met een beetje zout en oregano, besprenkel met olijfolie en zet gedurende ca 30 minuten in de oven.
  3. Maak nu de soep: verwijder het zaad uit de pompoen, snij in parten en dan in stukken van 5 x 5 cm.
  4. Snipper de uien. Fruit de helft van de ui glazig. Doe de pompoen erbij en roerbak even mee. Voeg het kokend water en de bouillonblokjes toe en laat op zacht vuur ca. 15 minuten pruttelen totdat de pompoen gaar is.
  5. Haal intussen de blaadjes spinazie van de dikke stelen en was indien nodig. De dunnere steeltjes zijn goed eetbaar, die kan je gewoon gebruiken.
  6. Spoel de kikkererwten af. Fruit in een wok de andere helft van de ui en het kruidenmengsel in een beetje olie tot de ui zacht begint te worden. Roerbak de kikkererwten even mee op hoog vuur, ca. 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de spinazie toe. Roer deze goed door de kikkererwten totdat de spinazie geslonken is. Doe alles in een grote schaal en laat een beetje afkoelen. Snij de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in dunne reepjes (doe de helft als je niet zo van pittig houdt!).
  7. Haal de koriander van de steeltjes en hak grof en meng door de kikkererwten. Giet olijfolie over de salade en voeg het citroensap toe. Haal de tomaatjes uit de oven en doe bij de kikkererwten. Meng alles goed door en breng als nodig nog op smaak met peper en zout. Laat even goed intrekken en verder afkoelen.
  8. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de komijnpoeder toe. Dien op met de kikkererwten salade.