Skip to main content

Lauwwarme salade van parelgort, snijbiet, tomaten en burrata

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Snijbiet
  • 1 bol(len) Burrata

In Huis

  • 300 g Parelgort
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 stuk(s) Tomaten
  • 250 g Cherrytomaatjes
  • 2 el Honing
  • 4 el Citroensap
  • Rode pepervlokken
  • 2 takje(s) Basilicum
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de parelgort volgens gebruiksaanwijzing. Kook hem niet te gaar. Hij moet nog een bite houden.
  2. 2. Haal de stelen van de snijbiet en snij in stukken van 2 cm. Snij de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en smoor de plakjes knoflook en de stelen 3 minuten. Snij de bladeren van de snijbiet in stukken van vijf centimeter en voeg toe aan de stelen. Laat de bladeren slinken en voeg de honing, het citroensap, zout en peper toe.
  3. 3. Snij de tomaten in dikke plakken en halveer de cherrytomaten.
  4. 4. Leg de gort op een grote schaal en verdeel er de snijbiet en wat van het kookvocht over. Leg er dan de tomaten op. Scheur de burrata in stukken en leg tussen de tomaten. Bestrooi met rode pepervlokken, peper, zout en basilicumblad. Druppel er eventueel wat olijfolie over en serveer lauwwarm.