Skip to main content

Lauwwarme salade van quinoa, rode biet, Chinese kool en rucola met gebakken skreifilet

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram quinoa
  • 100 gram Chinese kool
  • 0.50 stuks komkommer
  • 1 stuks appel
  • 75 gram rucola
  • 2 stuks lente-ui
  • 500 gram gekookte bieten
  • 4 stuks skreifilet (of andere witvis)
  • 1 tl limoenrasp

In Huis

  • 1 klont boter
  • om te bakken olie
  • 5 el olijfolie
  • 2 el ciderazijn (of wijnazijn)
  • 1 tl honing
  • 2 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ciderazijn (of wijnazijn) voor de vis
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de quinoa op in twee keer zoveel water. Laat in 15 minuten zachtjes gaar koken.
  2. Snij de Chinese kool in reepjes en doe in een slakom. Schil de komkommer en maak met een kaasschaaf linten. Voeg bij de Chinese kool.
  3. Snij de appel in blokjes en voeg toe. Was de rucola, scheur zo nodig in stukken en voeg bij de groenten.
  4. Snij de lente-ui in ringetjes en voeg toe. Snij de bieten in blokjes en zet even apart.
  5. Verwarm boter met een beetje olie in een koekenpan. Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout. Bak als de boter is gestopt met bruisen de vis om en om bruin en gaar.
  6. Maak een dressing van de olijfolie, ciderazijn (of wijnazijn), honing, mosterd, peper en zout. Pers of rasp er een teentje knoflook bij. Meng bij de groenten. Giet de quinoa af en meng door de groenten. Meng als laatste de rode biet erdoorheen; anders kleurt de salade roze.
  7. Blus de vis, als die gaar is, af met 1 el cider-of witte wijnazijn. Maak af met wat limoenrasp en serveer bij de lauwwarme salade.