Skip to main content

Lauwwarme salade van Zeeuwse Vlegel en winterpostelein

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Zeeuwse vlegel
  • 2 bakje(s) Kastanje champignons
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 zakje(s) Winterpostelein
  • 1 bosje(s) Raapstelen
  • 1 stuk(s) Citroenrasp
  • 120 g Zwarte olijven
  • 50 g Pijnboompitten

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 2 blokje(s) Bouillonblokje
  • 1 liter Water
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met 1 liter water (bij 4p) aan de kook met de bouillonblokjes om straks de Zeeuwse vlegel in te koken (wij vonden 25 minuten beter dan de aangegeven 20 min).
  2. Snij de champignons in plakjes. Snipper de sjalot en knoflook.
  3. Snij de steeltjes van de raapsteel en was de blaadjes samen met de winterpostelein in een slacentrifuge.
  4. Rooster de pijnboompitten en rasp de halve citroen. Hak de olijven grof.
  5. Bak de champignons in wat olie in de koekenpan. Voeg als ze zacht worden de sjalotjes en knoflook toe en wat peper en zout. Laat zacht worden.
  6. Giet de Zeeuwse vlegel af en roer door de paddenstoelen. Draai het vuur uit.
  7. Roer de citroenrasp, de postelein en de raapsteel erdoor en bestrooi met de pijnboompitten en olijven. Serveer direct.