Skip to main content

Lauwwarme Tabouleh met bulgur en veel groenten, merguezworstjes en za'atar kruiden

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram peen
  • 400 gram koolrabi (geraspt)
  • 200 gram yaconwortel
  • 4 stuks merguezworstjes
  • 50 gram waterkers

In Huis

  • 200 gram bulgur
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl citroenrasp (optioneel)
  • 3 el citroensap (mag uit flesje)
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 8 el krulpeterselie
  • 6 tl Za'atar kruiden
icon package

Recept stappen

  1. Zet 50 gram bulgur pp op met 100ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
  2. Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp. Of snij in kleine blokjes als je dat makkelijker/lekkerder vindt.
  3. Schil de yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in hele kleine blokjes (max 0.5cm).
  4. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de merguez worstjes zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  5. Maak een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
  6. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
  7. Verdeel de waterkers op een schaal en verspreid daarover de tabouleh. Serveer met de worstjes.
  8. Bewaar eventueel overgebleven tabouleh voor lunch de volgende dag.