Skip to main content

Lauwwarme Tabouleh met merguezworstjes, veel groenten en za'atar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram peen
  • 300 gram koolrabi
  • 250 gram yacon
  • 3 bladeren paksoi
  • 4 merguezworstjes
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 4 el koriander
  • 1 zakje gemengde sla met winterpostelein

In Huis

  • 480 ml water
  • 240 gram bulgur
  • 2 tl citroenrasp
  • 3 el citroensap
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 6 tl Za'atar kruiden
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram bulgur pp op met 120ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
  2. Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp.
  3. Schil de yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in hele kleine blokjes (max 0.5cm).
  4. Was de paksoibladeren en snij het wit van de paksoi-stengels in kleine stukjes en het blad in fijne sliertjes.
  5. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de merguez worstjes zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  6. Maak een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de peterselie en koriander fijn en voeg toe. Maak op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
  7. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
  8. Verdeel de gemengde sla op een mooie schaal en verspreid daarover de tabouleh. Serveer met de worstjes.
  9. Liever vegetarisch? Vervang dan de worstjes met de geitensaladekaas