Skip to main content

Lauwwarme Tabouleh met merguezworstjes, veel groenten en za'atar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 0.50 komkommer
  • 4 merguezworstjes
  • 4 el koriander
  • 4 el munt
  • 150 gram zomerpostelein

In Huis

  • 480 ml water
  • 240 gram bulgur
  • 2 tl citroenrasp
  • 3 el citroensap
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 6 tl Za'atar kruiden
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram bulgur pp op met 120ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
  2. Snij de cherrytomaatjes in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd deze ook in kleine blokjes.
  3. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de merguezworstjes zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  4. Maak een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de koriander en munt fijn en voeg toe. Maak op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
  5. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
  6. Verdeel de zomerpostelein op een mooie schaal en verspreid daarover de tabouleh. Serveer met de worstjes.
  7. Liever vegetarisch? Vervang de worstjes dan met geitenkaas