Lauwwarme Tabouleh met paneer, veel groenten en za'atar

  • Totale tijd 35 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks venkel
  • 0.5 stuks komkommer
  • 2 pakjes paneer
  • 150 gram waterkers

In Huis

  • 240 gram bulgur
  • 480 ml water (voor de bulgur)
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl citroenrasp
  • 3 el citroensap
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 4 el koriander
  • 4 el munt
  • 6 tl za'atar kruiden
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram bulgur pp op met 120ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
  2. Snij de cherrytomaatjes in vieren en de venkel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij deze ook in kleine blokjes.
  3. Snij de paneer in blokjes van 2 cm en bestrooi met de kerriepoeder. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de paneer zachtjes rondom bruin. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Maak een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de koriander en munt fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
  5. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
  6. Verdeel de waterkers op een mooie schaal (verwijder hele dikke stelen) en verspreid daarover de tabouleh. Serveer met de paneer.