Skip to main content

Lauwwarme Tabouleh met veel groenten, geroosterde kikkererwten, gemengde noten en dukkah

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikjes kikkererwten
  • 100 gram gemengde noten
  • 1 bakje dukkah-specerijen
  • 200 gram bulgur
  • 200 gram peen
  • 400 gram koolrabi
  • 200 gram yaconwortel
  • 8 el krulpeterselie
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 bakje yoghurt
  • 3 el citroensap
  • 0.50 zakje waterkers

In Huis

  • olijfolie om te besprenkelen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af, dep goed droog. Meng met wat olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 min in de oven. Hussel af en toe om.
  3. Bak de gemengde noten ca. 5 min in een droge koekenpan op zacht vuur. Bak de dukkah kruiden nog een minuutje mee. Voeg wat zout toe en laat afkoelen.
  4. Zet 50 gram bulgur pp op met 100ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
  5. Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp. Of snij in kleine blokjes als je dat makkelijker/lekkerder vindt.
  6. Schil de yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in hele kleine blokjes (max 0.5cm).
  7. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen, pers de knoflook. Meng de citroenrasp, knoflook en ¼ van de peterselie door de yoghurt. Voeg een scheutje olijfolie extra vierge en peper en zout toe. Zet weg.
  8. Maak een dressing van het citroensap en de aangegeven hoeveelheid olijfolie extra vierge. Voeg de rest van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
  9. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten.
  10. Hak de noten wat fijner in een vijzel.
  11. Verdeel de waterkers op een mooie schaal en verspreid daarover de tabouleh. Serveer met het dukkah-notenmengsel, yoghurtsaus en kikkererwten. Je hebt extra kaas gekregen. Rasp eventueel een beetje over de tabouleh.
  12. Goed om te weten: In het specerijenmengsel zit: 1 tl korianderzaad, 1 tl karwijzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl tijm, 0.5 tl venkelzaad, 2 tl sesamzaad
  13. Bewaar eventueel overgebleven tabouleh voor lunch de volgende dag.