Lente salade met courgette, zwarte olijven, feta en broadbeans
Vegetarisch, Vegan
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 600 gram Beemster Valery aardappels
 - 1.5 stuks courgette
 - 100 gram bleekselderij
 - 15 gram bieslook
 - 2 stuks groene paprika
 - 200 gram cherrytomaatjes
 - 1 bakje zwarte olijven
 - 100 gram (vegan) feta
 - 1 krop (ca,) eikenbladsla
 - 100 gram broad beans
 
In Huis
- olie om te bakken
 - 2 el rode wijnazijn
 - 2 el mosterd
 - 1 tl honing of ahornsiroop
 - 6 el olijfolie extra vierge
 - 1 teentje knoflook
 
Recept stappen
- Was de Beemster Valery aardappels en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
 - Halveer de courgette en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Bak samen ca. 6 minuten in wat olie in een koekenpan. De courgette mag wat bite houden.
 - Maak in een grote slakom een vinaigrette van de rode wijnazijn, mosterd, honing/ahornsiroop en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook erbij.
 - Snij de paprika in dunne reepjes en halveer de tomaatjes. Doe bij de dressing in de slakom.
 - Halveer de zwarte olijven en brokkel de (vegan) feta.
 - Snij de sla in repen en scheur grof en was (met behulp van een slacentrifuge). Meng op het laatst voorzichtig door de paprika en tomaatjes, samen met de gebakken groenten.
 - Serveer de salade samen met de zwarte olijven, (vegan) feta en broadbeans.