Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lente-uipannenkoekjes met gebakken roodlof en bietensalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 600 g Bosbiet
  • 2 struikje(s) Roodlof
  • 2 el Gesnipperde ui
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Verse peterselie of munt
  • 150 g Bloem
  • om te bestrooien Bloem
  • 120 ml Heet water
  • 1 tl knoflookpoeder
  • tl Zout
  • om in te smeren Plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Snij het loof van de bietjes maar snij niet in de bietjes. Kook ze gaar in water met wat zout in ca. 45 minuten. Laat een beetje afkoelen. Pel zo nodig. Snij in stukken. Meng 3 eetlepels olie met de azijn en pers er de knoflook boven uit. Breng op smaak met peper en zout. Roer en sprenkel over de bietjes. Bestrooi met wat gehakte peterselie of munt.
  2. Bereid terwijl de bietjes koken de pannenkoekjes voor. Mix het meel met de knoflookpoeder en het zout. Voeg het hete water toe en roer goed. Meng met je handen een bal van het deeg en kneed 1 minuutje door. Doe het deeg in een schaal en dek af. Laat een half uurtje rusten.
  3. Snij het lof in de lengte doormidden. Snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg het kaneel toe en schep om. Schuif naar de zijkanten en leg het roodlof op het snijvlak in het midden van de pan. Bak enkele minuten aan en draai een keer om, tot het roodlof een beetje begint te slinken. Schep het roodlof en de ui door elkaar.
  4. Bestrooi je werkvlak met bloem. Verdeel het deeg in 8 balletjes. Druk plat en rol uit met een deegroller. Neem een kwastje en besmeer de pannenkoekjes met de olie. Verdeel er de lente-ui over. Rol op tot een rolletje. Druk de open uiteinden dicht. Rol het rolletje in de vorm van een slakkenhuis. Rol dit weer heel dun uit met de deegroller.
  5. Verhit een koekenpan. Kwast de pannenkoekjes weer in met olie en bak om en om bruin. Serveer met de bietensalade en het roodlof.
  6. Het recept voor de pannenkoekjes is berekend op twee pannenkoekjes per persoon. Pas zo nodig aan voor grotere eters.