Skip to main content

Lenteburger met aardappels en geroosterde bosbietjes & venkel met yoghurt- muntsaus

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Venkel
  • 4 stuk(s) Bosbiet
  • 1 kilo Obama aardappelen
  • 4 el Munt
  • 200 g Yoghurt
  • 4 stuk(s) Lenteburger

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 3 el Witte wijnazijn
  • 3 el Knoflook
  • Olie om te bakken
  • Boter (klontje)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het loof en kontje van de venkel, halveer en snij in plakken. Hak de knoflook. Meng de venkel in een mengkom met de helft van de olijfolie, 1/3de van de witte wijn azijn, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Leg aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. 2. Verwijder het loof van de bietjes, schil ze en snij in kleine dobbelstenen. Hussel met de andere 2/3de witte wijn azijn, de andere helft van de olie en gehakte knoflook, peper en zout en leg naast de venkel. Schuif gedurende 30-35 minuten in de oven.
  3. 3. Was de aardappels en snij in dobbelstenen. Bak al omscheppend op hoog vuur in een afdekbare koekenpan of wok in een scheutje olie en een klontje boter. Dek na een paar minuten af en laat ca. 8 minuten beetgaar stoven. Verwijder de deksel en bak op hoog vuur bruin in nog eens 8 minuten.
  4. 4. Hak de munt en meng met de yoghurt, zout, peper en een klein teentje geperste knoflook.
  5. 5. Bak de lenteburgers in een beetje olie om en om bruin en warm. Serveer met de gebakken aardappels en de gegrilde groenten met yoghurt-muntsaus.
  6. <br>Let op: je hebt twee keer yoghurt en venkel nodig deze week.