Skip to main content

Lenteburger met groentefrietjes en salade van roodlof met zilveruitjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Zoete aardappel
  • 500 g Koolraap
  • 1 tl Korianderzaad
  • 4 stuk(s) Roodlof
  • 6 el Zilveruitjes
  • 2 el Sap van zilveruitjes
  • 4 stuk(s) Lenteburger

In Huis

  • 2 el Plantaardige olie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • scheutje(s) Citroensap (uit flesje)
  • 2 el Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Schil intussen de zoete aardappel en de koolraap en snij in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Plet de korianderzaadjes (ronde balletjes) met behulp van de vijzel. Hussel de groentefrieten in een mengkom met de plantaardige olie, korianderzaad, peper en zout.Verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat. Kneus de knoflooktenen en leg ze er tussen. Besprenkel met wat citroensap. Schuif gedurende 30-35 minuten in de oven.
  3. 3. Was intussen de roodlof, verwijder het kontje en snij in ringen. Maak een dressing van de mayonaise en het vocht van de zilveruitjes (2 el bij 4p). Meng door de roodlof, samen met de zilveruitjes.
  4. 4. Bak de burgers zachtjes warm en knapperig. Serveer met de geroosterde groenten en roodlofsalade.