Skip to main content

Libanese aardappel-palmkoolsalade met gebakken kabeljauw en kappertjesjus

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 300 gram palmkool
  • 1 stuks meiraap
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 3 el koriander
  • 4 stuks kabeljauwfilets
  • 2 el kappertjes
  • 1 el sinaasappelsap

In Huis

  • om te bakken boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • naar smaak chilivlokken
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook in ca. 4 a 5 minuten beetgaar, giet af en zet weg.
  2. Zet een pannetje water met zout op voor de palmkool.
  3. Snij de nerf uit de palmkool en snij in repen. Kook in twee minuten beetgaar. Spoel koud af en laat uitlekken.
  4. Schil de meiraap en snij in kleine blokjes van ca. 0.5 cm. Snij de tomaatjes in vieren, kleine exemplaren mogen doormidden. Doe in een grote kom.
  5. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Hak de koriander fijn. Pers de knoflook.
  6. Dep de kabeljauwfilets droog met een keukenpapiertje en kruid met zout en peper. Verwarm een koekenpan met boter en bak de kabeljauw aan één kant ca. 6 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Bak de kappertjes even kort mee.
  7. Doe de aardappelen en palmkool voorzichtig bij de meiraap en tomaatjes. Maak aan met de sinaasappelrasp en -sap, geperste knoflook, citroensap, koriander, chilivlokjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de kabeljauw en de kappertjesjus.