Skip to main content

Libanese aardappel-spinaziesalade met gebakken skreifilet en kappertjesjus

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 2 el sinaasappelsap
  • 3 el koriander
  • 200 gram spinazie
  • 4 stuks skreifilets
  • 2 el kappertjes

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak chilivlokken
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • om te bakken boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook, vanaf dat het water kookt, in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet weg.
  2. Zet een pan met een laagje water met zout op voor de venkel.
  3. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in plakken. Blancheer de venkel 3 min (zie tip). Spoel kort koud af en laat uitlekken.
  4. Snij de tomaatjes in vieren, kleine exemplaren mogen doormidden. Doe in een grote slabak.
  5. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap (let op, 2 el bij 4p) uit. Hak de koriander fijn en pers de knoflook. Doe de aardappels, spinazie en venkel voorzichtig bij de tomaatjes en maak aan met de sinaasappelrasp en -sap, geperste knoflook, koriander, chilivlokjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Dep de skreifilets droog met een keukenpapiertje en kruid met zout en peper. Verwarm een koekenpan met boter en bak de skrei ca. 6 minuten op de huid lekker bruin. Draai om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Bak de kappertjes even kort mee.
  7. Serveer de aardappelsalade met de skrei en de kappertjesjus.
  8. Je kunt de spinazie ook (gedeeltelijk) het laatste minuutje mee blancheren met de venkel i.p.v. rauw door de salade.