Libanese lams-kalfsgehaktballetjes in yoghurtsaus met aubergine en brood

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Libanese lams-kalfsgehaktballetjes in yoghurtsaus met aubergine en brood | Maaltijdbox

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks ciabatta
  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 500 gram yoghurt

In Huis

  • om te bakken olie
  • 5 gram komijnzaad
  • 2 stuks kardemompeulen
  • 2 el dille
  • 1 el bloem
  • 3 el koriander
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aubergine in de lengte in vieren en dan in plakjes van ca. 2 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel rijkelijk met olie, zout en peper. Bak in 25-30 min gaar en schep tussentijds om. Zet een wekker op 20-25 minuten. Draai de oven dan naar 180 graden en bak de ciabatta op een rooster in ca. 6 minuten af.
  3. Rooster het komijnzaad kort in een droge koekenpan. Plet de kardemompeulen en haal de zaadjes uit het schilletje. Hou ¼ van het komijnzaad achter voor garnering. Stamp de rest samen met de kardemomzaadjes in een vijzel.
  4. Snipper de rode ui fijn en hak de dille. Meng het gehakt met de gevijzelde specerijen, rode ui, dille, peper en zout. Draai 3 balletjes p.p..
  5. Verwarm olie in een braad- of hapjespan. Bak de balletjes rondom bruin en haal ze uit de pan. Doe de yoghurt in de pan, roer de bloem erdoor met een garde en laat ca. 5 min zachtjes sudderen. Roer af en toe. Doe de balletjes terug in de pan en laat nog ca. 5 min afgedekt sudderen.
  6. Hak de koriander grof (zie tip).
  7. Haal de aubergine en ciabatta's uit de oven.
  8. Check de yoghurtsaus op peper en zout. Garneer met de achtergehouden komijnzaadjes en koriander.
  9. Serveer de Libanese gehaktballetjes in yoghurtsaus met de ciabatta om te dippen en de aubergine uit de oven.
  10. een fijn gesneden rood uitje is ook lekker ter garnering van de balletjes in yoghurtsaus. Hele dunne ringen bijvoorbeeld.