Libanese vega gehaktballetjes in yoghurtsaus met Turks brood en ovengroenten

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Libanese vega gehaktballetjes in yoghurtsaus | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks courgette
  • 2 stuks kardemompeulen
  • 1 bakje komijnzaad
  • 1 stuks sjalot
  • 2 el dille
  • 400 gram veggielover gehakt
  • 500 ml yoghurt
  • 3 el koriander
  • 1 stuks Turks brood

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aubergine in de lengte in vieren en dan in plakjes van ca. 2 cm. Doe hetzelfde met de courgette. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel rijkelijk met olie, zout en peper. Bak in 25-30 min gaar en schep tussentijds om.
  3. Haal de kardemompeulen uit het bakje. Rooster het komijnzaad kort in een droge koekenpan. Plet de kardemompeulen en haal de zaadjes uit het schilletje. Hou ¼ van het komijnzaad achter voor garnering. Stamp de rest samen met de kardemomzaadjes in een vijzel.
  4. Snipper de sjalot fijn en hak de dille. Meng het vega gehakt met de gevijzelde specerijen, sjalot, dille en peper. (Let op! Het gehakt bevat al wat zout) Draai 3 balletjes p.p..
  5. Verwarm olie in een braad- of hapjespan. Bak de balletjes rondom bruin en haal ze uit de pan. Doe de yoghurt in de pan, roer de bloem erdoor en laat ca. 5 min zachtjes sudderen. Roer af en toe door. Doe de balletjes terug in de pan en laat nog ca. 5 min afgedekt sudderen.
  6. Hak de koriander (zie tip).
  7. Haal de groenten uit de oven en draai naar de grillstand. Snij het Turks brood open en besprenkel de helften met wat olie. Leg kort onder de grill.
  8. Check de yoghurtsaus op peper en zout. Garneer met de achtergehouden komijnzaadjes en koriander.
  9. Serveer de Libanese vega gehaktballetjes in yoghurtsaus met het Turks brood om te dippen en ovengroenten.
  10. een fijn gesneden rood uitje is ook lekker ter garnering van de balletjes in yoghurtsaus. Hele dunne ringen bijvoorbeeld. Heb je nog rucola over? Ook lekker als garnering!