Lichtpittige gemberkip met kerrie-kool en rijst

Kip

  • Totale tijd minuten
Inspiratiekrat | Seizoensgebonden boodschappenbox

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram kippendijen
  • 0.5 stuks rode peper
  • 1 stuks rode ui
  • 800 gram Chinese kool
  • 1 stuks lente-ui
  • naar smaak koriander

In Huis

  • 2 el geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook (voor de marinade)
  • olie en boter om te bakken
  • 1 el limoensap (optioneel)
  • 20 gram rozijnen
  • 200 gram (volkoren) rijst
  • 1 teen knoflook (voor de kool)
  • 3 tl kerriepoeder
  • scheut kookroom of kokosmelk (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil en rasp de gember. Snij de peper incl. zaadjes in stukjes. Doe de kip in een mengkom en pers de knoflook erboven. Voeg de geraspte gember, rode peper, ruim olie, limoensap (optioneel), zout en peper toe. Schep goed door elkaar en laat een poosje marineren. Hoe langer, hoe lekkerder.
  2. Laat de rozijnen wellen in een klein laagje water. Kook de rijst gaar volgens instructie op de verpakking en hou warm.
  3. Snij de ui in ringen. Verwarm olie en boter in een koekenpan en fruit de ui 10 minuten op heel zacht vuur. Voeg zout toe.
  4. Snij de Chinese kool in reepjes. Verwarm olie in een grote afdekbare wok of koekenpan. Hak de knoflook fijn en fruit kort aan samen met het kerriepoeder. Pas op dat het niet verbrandt! Voeg de kool toe. Bak eerst op hoog vuur al omscheppend aan. Draai het vuur zacht en smoor de kool afgedekt in 10-15 minuten gaar. Voeg een goede scheut water, room of kokosmelk toe (maar net wat je in huis hebt). Giet de rozijntjes af en voeg de laatste 5 minuten toe. Breng op smaak met voldoende zout en peper.
  5. Schep de uien uit de pan en hou apart. Bak de kip in 6-8 minuten om en om gaar en bruin. Voeg de ui op het laatst weer toe en warm nog even mee.
  6. Snij de lente-ui en koriander fijn.
  7. Serveer de kip met de kerrie-kool en rijst en garneer met de lente-ui.