Skip to main content

Limburgs zuurvlees met aardappelwedges en zelfgemaakte appelmoes

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Limburgs zuurvlees
  • 1000 eventueel toevoegen Elstar appel
  • 1000 g Aardappelen

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Kaneel
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon, snij in de lengte doormidden, dan in kwarten en dan in wedges van circa 1 cm. Doe ze in een ovenschaal met olijfolie, peper en zout. Zet in de oven en bak tot ze gaar en een beetje bruin zijn, in ca 30-35 minuten.
  3. Schil de appels met een dunschiller, snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in stukjes.
  4. Zet ze op in een pannetje met een heel klein beetje water en kook zachtjes met een deksel gaar in circa 15 minuten.
  5. Check of de stukjes helemaal zacht zijn, zo niet, kook nog wat langer. Stamp ze als ze gaar zijn fijn met een stamper of pureer helemaal glad als je dat lekkerder vindt.
  6. Breng eventueel op smaak met een klein beetje kaneel en/of suiker naar smaak.
  7. Verwarm ondertussen het zuurvlees op een zacht vuurtje.
  8. Serveer het zuurvlees met de appelmoes, de zelfgemaakte frieten en mayonaise.