Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lime varkensworst met blote billetjes in het gras en chili-limoenolie

Varken

  • Voorbereiding minuten
2025 28 WB SNELLE blote billetjes varkensworst snijbonen aardappelen bonenmix lenteui 21624

Ingrediënten

In de box

  • 1200 gram aardappelen Agria
  • 4 stuks lime varkensworst
  • 500 gram snijbonen
  • 1 blik bonenmix
  • 1 stuks limoen
  • 1.5 stuks rode peper
  • 2 stengels lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 50 gram boter
  • 2 tl tijm gedroogd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el (Djion) mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen. Snij de aardappelen indien nodig in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar. Zet ook een pan met een laagje water op voor de snijbonen.
  2. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de worstjes zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 15 minuten.
  3. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
  4. Verwarm de boter in een steelpannetje. Fruit de tijm even mee. Giet de bonenmix af en verwarm ze zachtjes in de boter.
  5. Rasp de limoenschil en hak de rode peper heel fijn (met pitjes als je van pittig houdt). Meng met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout.
  6. Snij de lente-ui (incl. het meeste van het groen) in ringetjes.
  7. Giet de aardappelen af maar bewaar wat kookvocht! Stamp fijn met net zoveel kookvocht tot je een echt smeuïge puree hebt. Breng goed op smaak met peper, zout en de (Dijon) mosterd.
  8. Schep de lente-ui, snijbonen en bonenmix door de puree.
  9. Serveer de blote billetjes in het gras met de worst. Maak eventueel wat jus door het aanbaksel los te koken met een scheutje water. Garneer met de chili-olie.