Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linguine kalfsworst met roomsaus en salade van winterpostelein

Rund

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) kalfsworst
  • 2 zakje(s) winterpostelein
  • 1 stuk(s) peren

In Huis

  • 4 el olijfolie
  • 1 stuk(s) uien
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 4 blaadje(s) salie
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje(s) parmezaanse kaas
  • 400 g linguine
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak zonnebloempitten
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Knijp de worst in grove klonten uit het vel. Bak deze stukken worst voorzichtig aan. Doe er de ui, de knoflook en de gehakte salie bij. Bak ca. 2 minuten. Schep regelmatig om zodat de ui de kans krijgt mee te bakken.
  2. Voeg dan de bouillon en de room toe en laat op laag vuur een beetje indikken. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  3. Maak de salade. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Besprenkel de peer als hij in stukjes gesneden is, zo snel mogelijk met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  4. Maak een dressing 2 el citroensap, 3 el olijfolie, mosterd, peper en zout.
  5. Meng winterpostelein met de peer. Schep de dressing er door. Strooi er wat zonnebloempitten over.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en doe op een grote platte schaal. Schenk de roomsaus met en de vleesballetjes erover. Serveer met wat gerapte Parmezaanse kaas.
  7. Voor de salade: sap van ½ citroen, 3 el extra vergine olijfolie, 1 tl mosterd, peper, zout, zonnebloempitten