Linguine met kalfsgehaktballetjes in roomkappertjessaus
Rund
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 500 g kalfsgehakt
 - 1 ui
 
In Huis
- 1 teentje knoflook
 - 15 gram peterselie
 - 2 el olijfolie
 - 2 ansjovisjes
 - 250 ml room
 - 2 el kappertjes
 - 400 gram linguine
 - parmezaanse kaas naar smaak
 
Recept stappen
- Doe het gehakt in een schaal. Hak de peterselie en doe (op 1 eetlepel na) bij het gehakt. Pers de knoflook uit boven de schaal. Meng en breng op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van.
 - Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de balletjes om en om mooi bruin. Haal ze uit de olie en zet apart.
 - Bak de ansjovis in het overgebleven vet tot ze uit elkaar vallen. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig wordt.
 - Voeg de gehaktballetjes weer toe en schenk de room er bij. Laat zachtjes inkoken tot een lekkere roomsaus.
 - Voeg op het laatste moment de kappertjes toe.
 - Kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing al dente. Giet af en schep door de roomsaus.
 - Bestrooi met wat gehakte peterselie en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.