Linguine met kalfsgehaktballetjes in roomkappertjessaus

Rund

  • Totale tijd 30 minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 2 ansjovisjes
  • 250 ml room
  • 2 el kappertjes
  • 400 gram linguine
  • parmezaanse kaas naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Doe het gehakt in een schaal. Hak de peterselie en doe (op 1 eetlepel na) bij het gehakt. Pers de knoflook uit boven de schaal. Meng en breng op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de balletjes om en om mooi bruin. Haal ze uit de olie en zet apart.
  3. Bak de ansjovis in het overgebleven vet tot ze uit elkaar vallen. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig wordt.
  4. Voeg de gehaktballetjes weer toe en schenk de room er bij. Laat zachtjes inkoken tot een lekkere roomsaus.
  5. Voeg op het laatste moment de kappertjes toe.
  6. Kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing al dente. Giet af en schep door de roomsaus.
  7. Bestrooi met wat gehakte peterselie en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.