Skip to main content

Linguine met ricotta, garnalen en waterkers

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Cherrytomaatjes
  • 4 takje(s) Waterkers
  • 32 stuk(s) Garnalen

In Huis

  • 400 g Linguine
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teen Knoflook
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 125 g Ricotta
  • naar smaak Chilivlokken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  2. Halveer de tomaatjes en hak de knoflook fijn.
  3. Rasp de schil van de citroen en roer door de ricotta.
  4. Haal de blaadjes van de waterkers.
  5. Verhit de olie in een koekenpan.
  6. Bak de knoflook en chilipepervlokken zachtjes enkele seconden aan.
  7. Voeg de garnalen toe en bak 3 minuten zachtjes mee.
  8. Voeg de tomaatjes toe en schep om. Draai het vuur uit.
  9. Giet de pasta af. Roer er de ricotta door.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Schep er de garnalen, tomaatjes en waterkers door.
  12. Serveer onmiddellijk.