Skip to main content

Linguine met romige oesterzwammen, geitenkaas en lente-ui

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bakje(s) Oesterzwammen
  • 200 g Geitenkaas
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 pak(ken) Linguine

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 100 ml Slagroom
  • 2 el Basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met water met wat zout aan de kook.
  2. Meng de slagroom en geitenkaas. Verwarm zachtjes in een klein pannetje.
  3. Snipper het pepertje, veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehele oesterzwammen met het pepertje 3-4 minuten aan tot de zwammen bruin en gaar zijn en het vocht verdampt is. Zo krijgen ze smaak. Bestrooi met wat zout en peper.
  5. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de basilicum fijn en de lente-ui in ringetjes. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer er de geitenkaas-room en basilicum door.
  6. Verdeel over de borden en verdeel er dan de paddenstoelen met wat lente-ui en Parmezaanse kaas over.