Linzen-boerenkoolpotje en knoflookpaddenstoeltjes met een varkensworstje

Varken

  • Totale tijd minuten
Varkensworstje met linzen boerenkoolpotje | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 200 gram boerenkool
  • 4 stuks varkensworstje
  • 2 blikjes groene linzen
  • kneepje citroensap

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el (milde) olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zout
  • 2 tl mosterd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en fruit in een wok in wat olie. Schil intussen de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui samen met zout en peper en fruit zachtjes verder.
  3. Halveer eventueel grotere champignons en leg in een ovenschaaltje. Pers de helft (!) van de knoflook en meng met de (milde) olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm. Giet bij de champignons en hussel goed om. Zet 10-15 minuten in de oven.
  4. Voeg de boerenkool bij de ui en wortelpeterselie. Schep op hoog vuur even om, draai het vuur lager, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat ca. 10 minuten gaar smoren.
  5. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de worstjes ca. 15 minuutjes op zacht vuur rondom bruin en gaar.
  6. Maak de knoflookvinaigrette voor bij de linzen. Knijp de rest van de knoflook in een kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) het zout goed doorheen (ja, echt 1 tl bij 4p !). Zo komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop eerst de mosterd en vervolgens de balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge erdoor. Zet even weg.
  7. Giet de linzen af. Check of de boerenkool gaar genoeg is naar je smaak en voeg de linzen toe. Warm ze mee. Draai het vuur uit en roer de vinaigrette erdoor. Proef. Heeft het nog een zuurtje nodig? Knijp er een beetje citroensap bij.
  8. Haal de champignons uit de oven en bestrooi eventueel met nog wat peper en zout uit de molen.
  9. Serveer met de worsten, linzen en boerenkool.