Skip to main content

Linzen-palmkoolsalade met zalm gebakken op de huid

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Palmkool
  • 200 g Pastinaak
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Zalmfilet
  • 2 pot(je) Linzen

In Huis

  • 1 om te bakken Olie
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 1 tl Zout
  • snufje(s) Nootmuskaat
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Balsamicoazijn
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Snij met een scherp mes de nerf uit de palmkoolbladeren en snij het dan in stapeltjes in dunne reepjes. Schil de pastinaak met een dunschiller en snij in echt kleine blokjes.
  2. Snipper de ui. Verwarm in een afsluitbare (hapjes)pan een beetje olie en fruit daarin de ui en de pastinaak totdat de ui glazig is. Voeg dan de palmkoolreepjes toe en bak even mee. Voeg het laurierblad, wat zout en een snuf nootmuskaat toe, sluit dan af met een deksel en laat zachtjes gaar sudderen in circa 10 minuten.
  3. Maak nu de knoflookvinaigrette voor bij de linzensalade.
  4. Knijp de knoflook in kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) het zout goed doorheen (ja echt 1 tl). Op deze manier komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er dan de mosterd door en klop vervolgens de azijn en de extra vergine olie erdoor. Zet even weg.
  5. Verwarm in een koekenpan een beetje olie en bak daarin de zalmfilets eerst 4 minuten op de huid en dan nog ca 2 minuten op de andere kant. Zorg dat ze niet te gaar worden, ze mogen van binnen nog echt rosé zijn en ze garen nog even door als ze uit de pan zijn.
  6. Spoel ondertussen de linzen af, laat even uitlekken en voeg bij de palmkool en pastinaak.
  7. Warm door, draai het vuur uit en roer als het een beetje afgekoeld is de vinaigrette erdoor.
  8. Serveer de linzensalade met de gebakken zalm.