Linzen-salade met geroosterde boleten en bospeen met kruidenyoghurt

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Linzen-salade met bospeen en geroosterde boleten met kruidenyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 240 gram dupuis linzen
  • 1 bos bospeen
  • 2 stuks boleten
  • 5 gram dille
  • 10 gram koriander
  • 300 gram (vegan) yoghurt
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks venkel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 mespunt kaneel
  • olijfolie extra vierge scheut
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 2 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge (voor de vinaigrette)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Spoel de linzen af en zet op in ruim water. Kook zachtjes in 25-30 minuten gaar.
  3. Schil de peentjes en laat 2 cm van het groen aan de wortel zitten. (vraag om hulp). Meng met olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Snij de boleten in plakjes van 0,5 cm. Besprenkel met olie, peper en zout en leg naast de worteltjes in de oven.
  5. Maak de saus. Hak de dille en koriander fijn. Meng met een snuf kaneel door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie extra vierge. Zet weg.
  6. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes en de venkel in kleine stukjes. Fruit zachtjes ca. 5 minuten in wat olie in een koekenpan.
  7. Maak de vinaigrette in een grote kom. Pers de knoflook. Meng met het zout (ja, echt 1 tl bij 4p !), de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie extra vierge.
  8. Giet de linzen af als ze gaar zijn. Meng de linzen, bleekselderij en venkel door de vinaigrette.
  9. Serveer de linzensalade met de geroosterde bospeen en boleet. Maak af met de yoghurtsaus.