Skip to main content

Linzenbolognese met venkelsla

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 120 gram Dupuis linzen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 gram peen
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 el oregano
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 tomaten
  • 80 gram overjarige kaas
  • 1 el peterselie
  • 300 gram volkoren spaghetti

In Huis

  • 30 gram boter
  • olijfolie om te bakken
  • naar smaak citroensap (uit flesje)
  • 2 teen knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen op in niet gezouten water en kook gaar in 20 minuten.
  2. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  3. Snij de bleekselderij en peen in blokjes. Snipper de ui. Verhit de boter met olijfolie op laag vuur. Voeg de ui, peen, bleekselderij en wat zout toe en laat zachtjes 15 min fruiten. Het mag een beetje bruin worden.
  4. Halveer de venkel, snij in dunne plakjes en leg op een schaal. Halveer de cherrytomaatjes en leg erbij. Besprenkel met citroensap en zet even weg.
  5. Hak de knoflook en oreganoblaadjes fijn. Voeg bij het ui-mengsel* samen met de laurier en fruit even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
  6. Snij de tomaten in stukjes en voeg bij de peen en ui samen met het kokend water en bouillonblokje. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook.
  7. Zet een pan water op voor de spaghetti.
  8. Giet de linzen af als ze (bijna) gaar zijn en voeg bij de tomatensaus, samen met de melk. Laat nog 10-15 minuten zachtjes stoven en wat inkoken.
  9. Rasp de overjarige kaas en hak de peterselie fijn.
  10. Kook de spaghetti al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
  11. Maak de venkelsalade af met olijfolie extra vierge en peper en zout.
  12. Serveer de linzen-tomatensaus, met de spaghetti en de venkelsalade en garneer met de peterselie en de overjarige kaas.
  13. *Blus de ui af met een scheut rode wijn als je dat in huis hebt.