Linzenbolognese met kaas en fris venkel-roodlofslaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Linzenbolognese met kaas en fris venkel-roodlofslaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 140 gram Dupuis linzen
  • 2 stuks venkel
  • 300 gram peen
  • 1 stuks ui
  • 1 el oregano
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 100 gram overjarige kaas/vegan kaas
  • 2 el peterselie
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • 30 gram (plantaardige) boter
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el witte wijnazijn
  • naar smaak citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen op in water (zonder zout) en kook 15-20 minuten voor.
  2. Snij de peen in kleine blokjes. Snipper de ui. Verhit de (plantaardige) boter en olie op laag vuur in een afdekbare wok- of hapjespan. Voeg de ui, peen en wat zout toe en fruit zachtjes ca. 10 minuten. Het mag een beetje bruin worden. Verwijder het hart en loof van de venkel. Snij de helft in kleine stukjes, voeg toe.
  3. Snij de andere helft van de venkel in dunne plakjes. Maak dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, zout en peper. Meng door de venkel en zet weg.
  4. Zet een ruime pan gezouten water op voor de spaghetti. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  5. Hak de knoflook en oreganoblaadjes fijn. Voeg bij het ui-mengsel samen met de laurier en fruit even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee (zie tip).
  6. Voeg de tomatenstukjes bij de peen en ui samen met het kokende water en bouillonblokje. Breng op smaak met peper. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur zacht. Hoe langer dit pruttelt, hoe lekkerder!
  7. Giet de linzen af als ze (bijna) gaar zijn en voeg bij de tomatensaus, samen met de (plantaardige) melk. Laat nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen en wat inkoken.
  8. Kook de spaghetti in 9-11 minuten al dente. Roer af en toe goed door om plakken te voorkomen.
  9. Rasp de kaas en hak de peterselie fijn.
  10. Maak de salade af. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Meng met de venkel.
  11. Serveer de linzen-tomatensaus met de spaghetti, garneer met de peterselie en kaas. Serveer de salade erbij.
  12. Blus de ui af met een scheut rode wijn als je dat in huis hebt.