Skip to main content

Linzenbolognese met overjarige kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 120 gram Du Puy linzen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram peen
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 el oregano
  • 8 tomaten
  • 60 gram biologische overjarige kaas
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 30 gram boter
  • olijfolie om te bakken
  • naar smaak citroensap (uit flesje)
  • 2 teen knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 300 gram volkoren spaghetti
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen op in niet gezouten water en kook gaar in 20 minuten. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  2. Snij de bleekselderij en peen in blokjes. Snipper de ui. Verhit de boter met olijfolie op laag vuur. Voeg de ui, peen, bleekselderij en wat zout toe en laat zachtjes 15 min fruiten. Het mag een beetje bruin worden.
  3. Halveer de venkel, snij in dunne plakjes en leg op een schaal. Halveer de cherrytomaatjes en leg erbij. Besprenkel met citroensap en zet even weg.
  4. Hak de knoflook en oregano fijn. Voeg bij het ui-mengsel samen met de laurier en fruit even mee. Snij de tomaten in stukjes en voeg bij de peen en ui samen met het kokend water en bouillonblokje. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook.
  5. Zet een pan water op voor de pasta. Giet de linzen af als ze (bijna) gaar zijn en voeg bij de tomatensaus, samen met de melk. Laat nog 10-15 minuten zachtjes stoven en wat inkoken.
  6. Rasp de overjarige kaas en snij de peterselie fijn.
  7. Kook de spaghetti al dente volgens gebruiksaanwijzing. Maak de venkelsalade af met olijfolie extra vierge en peper en zout.
  8. Serveer de linzen-tomatensaus, met de pasta en de sla en garneer met peterselie en kaas.