Skip to main content

Linzenbolognese met overjarige kaas en fris courgette-tomatenslaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
3801 Linzenbolognese Met Zomerse Tomatenvenkelsla

Ingrediënten

In De Krat

  • 120 gram Dupuis linzen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 gram peen
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks courgette
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 el oregano
  • 100 gram tomatenpuree
  • 6 stuks tomaten
  • 80 gram overjarige kaas
  • 2 el peterselie
  • 300 gram volkoren spaghetti

In Huis

  • 30 gram boter
  • olijfolie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen op in niet gezouten water en kook gaar in 20 minuten. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  2. Snij de bleekselderij en peen in blokjes. Snipper de ui. Verhit de boter met olijfolie op laag vuur. Voeg de ui, peen, bleekselderij en wat zout toe en laat zachtjes 15 min fruiten. Het mag een beetje bruin worden.
  3. Snij hele dunne slierten of plakjes van de courgette (evt met behulp van een mandoline of kaasschaaf). Doe in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat even uitlekken.
  4. Hak de knoflook en oreganoblaadjes fijn. Voeg bij het ui-mengsel* samen met de laurier en fruit even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
  5. Snij de tomaten in stukjes en voeg bij de peen en ui samen met het kokende water en bouillonblokje. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook.
  6. Zet een ruime pan gezouten water op voor de spaghetti.
  7. Giet de linzen af als ze (bijna) gaar zijn en voeg bij de tomatensaus, samen met de melk. Laat nog 10-15 minuten zachtjes afgedekt pruttelen en wat inkoken.
  8. Rasp de overjarige kaas en hak de peterselie fijn.
  9. Kook de spaghetti in 9-11 min al dente. Roer af en toe goed door om plakken te voorkomen.
  10. Maak de salade af. Halveer de cherrytomaatjes. Doe in een schaal samen met de courgette. Besprenkel met citroensap, olijfolie extra vierge, peper en zout.
  11. Serveer de linzen-tomatensaus met de spaghetti, garneer met de peterselie en de overjarige kaas. Serveer de frisse salade erbij.
  12. *Blus de ui af met een scheut rode wijn als je dat in huis hebt.