Skip to main content

Linzenbolognese uit Elleke's keuken met courgette, verse fusilli en salade caprese

Vegetarisch, Kant en klaar uit Elleke's Keuken

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 potten linzenbolognese
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 takje basilicum
  • 400 gram verse fusilli
  • naar smaak kropsla (optioneel)

In Huis

  • om te bakken olie
  • om te besprenkelen olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan gezouten water voor de verse pasta aan de kook (1 liter per 100 gram pasta).
  2. Warm de linzenbolognese zachtjes op.
  3. Snij 1 courgette** in blokjes van 1 cm. Bak in wat olie op hoog vuur goudbruin. Roer op het laatst door de saus.
  4. Snij de tomaten en mozzarella in plakken van 0.5 cm dik. Leg ze dakpansgewijs op een bordje. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat blaadjes basilicum**.
  5. Doe de fusulli in de pan als het water goed kookt. Roer gelijk goed door om plakken te voorkomen. Kook de fusilli in 1,5 minuut al dente en giet af.
  6. Serveer de pasta met de saus en de salade caprese er los bij.