Skip to main content

Linzenbolognese uit Elleke's keuken met venkel, volkoren penne en overjarige kaas

Kant en klaar uit Elleke's Keuken

  • Totale tijd 10-15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram pasta
  • 3 potten linzenbolognese
  • 1 venkel
  • 100 gram overjarige kaas

In Huis

  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 zakje rucola
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water aan de kook en kook ca. 300 gram pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
  2. Warm de linzenbolognese zachtjes op.
  3. Verwijder loof en kontje van de venkel. Halveer en snij in dunne plakjes. Maak aan met 3 el olijfolie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Vinden de kinderen dit niet lekker? Geef ze wat paprika erbij te snaaien.
  4. Was de rucola en scheur in delen. Roer op het laatst door de saus. Serveer met de pasta en rasp de oude kaas erover.
  5. Elleke’s keuken, heeft op verzoek van de Krat en de grootste en trouwste Kratfan Mariet D., een vegetarische bolo laten ontwikkelen. Alles van Elleke is ook te bestellen op haar website.