Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzenbowl met burnt broccoli, bataat, harissadressing en pompoenpitjes

Vegan

  • Totale tijd minuten
Linzenbowl met bataat en pompoentjes | Maaltijbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram Dupuis linzen
  • 2 stronk broccoli
  • 400 gram oranje bataat
  • 250 gram peen
  • 2 stuks puntpaprika
  • 4 tl harissapoeder
  • 30 gram pompoen pitjes
  • 2 stuks Baby Romainsla

In Huis

  • 1 blokje voor 500 ml groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook (in de schil)
  • 1 teen(tje) knoflook (geperst)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el vegan mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl agave siroop
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet water op voor de eieren.
  2. Spoel de linzen af en zet op in ruim water met het bouillonblokje. Kook zachtjes in 30- 35 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus zakje sterk verschillen!). Ze mogen nog een beetje een bite hebben.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Hou de steel apart. Schrob de bataat en snij in halve maantjes. Meng de bataat en broccoliroosjes met olie, de knoflook (in de schil), peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat 15-20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruinverbrand zijn.
  4. Schil de peen en snij in blokjes van ca. 1 cm. Bak de peen en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan. Snij de paprika in halve maantjes. Voeg bij de groenten en pers de knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. De groenten mogen nog een beetje een bite hebben.
  5. Maak een dressing van de harissapoeder, sojasaus, wijnazijn, vegan mayonaise, olijfolie extra vierge en agavesiroop. Druk de knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng erdoor. Breng op smaak met peper (proef goed of het naar smaak is, de ene sojasaus is zouter dan de andere).
  6. Rooster de pompoenpitjes in een droog koekenpannetje knapperig.
  7. Snij de Baby Romainesla in reepjes. Meng voorzichtig door de groenten en linzen. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, laat iedereen royaal harissadressing erover scheppen (of meng alles zelf in een grote schaal) en garneer met de pompoenpitjes.