Linzenbowl met burnt broccoli, een eitje en tahindressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Linzenbowl met broccoli tahindressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronken broccoli
  • 200 gram peen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks paprika
  • 4 stuks eieren
  • 2 blikje Dupuis linzen
  • 3 el tahin
  • 2 stronkje little gem

In Huis

  • 1 blokje groentebouillon
  • om te bakken olijfolie
  • 1 teentje knoflook in de schil
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 0.5 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Bewaar de stelen, meng alleen(!) de roosjes met een scheutje olijfolie extra vierge, een teentje knoflook (in de schil), peper en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven, totdat de broccoli een beetje bruinverbrand is.
  3. Laat de linzen uitlekken.
  4. Schil of schrap de peen en snij in blokjes van 0.5 cm. Bak de peen en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan. Voeg als allerlaatste nog de linzen toe en verwarm even mee.
  5. Snij de paprika in stukjes. Hak de rest van de knoflook. Voeg toe. Bak ca. 10 min op zacht vuur. Het mag nog een beetje een bite hebben.
  6. Kook de eitjes halfhard in 7 minuten. Giet de linzen af.
  7. Maak een dressing van de tahin, sojasaus, citroensap, olijfolie extra vierge, honing en chilivlokjes. Druk de knoflook uit het gepofte teentje erbij. Breng op smaak met peper. Proef goed of het naar smaak is. De ene sojasaus is zouter dan de ander. Als de dressing te dik blijft, voeg je wat eetlepels water toe.
  8. Snij het kontje van de little gem, was met begulp van een slacentrifuge en snij in dunne reepjes. Voeg samen met de broccoli bij de andere groenten en linzen. Meng voorzichtig.
  9. Laat de eitjes schrikken, pel en halveer.
  10. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, leg er per persoon twee halve eitjes op en laat iedereen tahindressing erover scheppen.
  11. Bestrooi met wat sesamzaadjes of zonnebloempitjes als je dat in huis hebt.