Linzenbowl met burnt broccoli, een eitje en tahindressing

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Linzenbowl met spinazie, burnt broccoli, een eitje en tahindressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stronk broccoli
  • 200 gram peen
  • 2 stuks puntpaprika
  • 2 blikje Dupuis linzen
  • 4 stuks eieren
  • 3 el tahin
  • 2 kropje little gem

In Huis

  • 1 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 0.5 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet water op voor de eieren.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven, totdat de broccoli een beetje bruinverbrand is.
  3. Schil de peen en snij in blokjes van 0,5 cm. Bak de peen in wat olie in een wok of koekenpan.
  4. Snij de paprika in halve maantjes. Voeg bij de peen en pers de knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. Het mag nog een beetje een bite hebben. Giet de linzen af. Voeg op het laatst toe en warm even mee.
  5. Kook de eitjes halfhard in 7 minuten.
  6. Maak een dressing van de tahin, sojasaus, citroensap, olijfolie extra vierge, honing en chilivlokjes. Breng op smaak met peper. Proef goed of het naar smaak is. De ene sojasaus is zouter dan de andere. Als de dressing te dik blijft, voeg dan een eetlepel water toe.
  7. Verwijder het kontje van de little gem en snij in dunne reepjes. Voeg samen met de broccoli bij de linzen. Meng voorzichtig.
  8. Laat de eitjes schrikken, pel en halveer.
  9. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, leg de eitjes erop en laat iedereen royaal tahindressing erover scheppen.
  10. Goed om te weten: In het bakje tahin zit 2 el voor 4p. Voor 2p de helft.
  11. Bestrooi met wat sesamzaadjes of zonnebloempitjes als je dat in huis hebt.