Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzenbowl met burnt broccoli, harissadressing en een eitje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
linzenbowl met eitje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram Dupuis linzen
  • 2 stronk broccoli
  • 250 gram peen
  • 2 stuks puntpaprika
  • 4 stuks eieren
  • 4 tl harissapoeder
  • 2 stuks baby Romainsla

In Huis

  • 1 blokje voor 500 ml groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook (in de schil)
  • 1 teen(tje) knoflook (geperst)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet water op voor de eieren.
  2. Spoel de linzen af en zet op in ruim water met het bouillonblokje. Kook zachtjes in 30-35 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus zakje sterk verschillen!). Ze mogen nog wel een beetje een bite houden.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Hou de steel apart. Meng de roosjes met olie, de knoflook (in de schil), peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat 15 - 20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruinverbrand zijn.
  4. Schil de peen en snij in blokjes van ca. 1 cm. Bak de peen en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan. Snij de paprika in halve maantjes. Voeg bij de groenten en pers de knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. De groenten mogen nog een beetje een bite hebben.
  5. Kook de eitjes halfhard in 7 minuten.
  6. Maak een dressing van de harissapoeder, sojasaus, wijnazijn, mayonaise, olijfolie extra vierge en honing. Druk de knoflook uit de oven uit het schilletje, prak met een vork en meng erdoor. Breng op smaak met peper (proef goed of het naar smaak is, de ene sojasaus is zouter dan de andere).
  7. Snij de Baby Romainesla in reepjes. Meng voorzichtig met de groenten en linzen. Laat de eitjes schrikken, pel en halveer. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, leg de eitjes erop en laat iedereen royaal harissadressing eroverheen scheppen.