Skip to main content

Linzenbowl met burnt broccoli, tahindressing en een eitje

Vegetarisch

  • Totale tijd 35-40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram dupuis linzen
  • 4 stuks eieren
  • 2 stronken broccoli
  • 200 gram peen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 3 el tahin
  • 0.25 krop Romaine sla

In Huis

  • 1 blokje bouillon
  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 0.5 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de linzen af en zet op in ruim water met het bouillonblokje. Kook zachtjes in 25 minuten gaar. Zet de kookwekker op 18 minuten, leg de laatste 7 minuten de eitjes erbij.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng alleen(!) de roosjes met olijfolie, een teentje knoflook (in de schil), peper en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven, totdat de broccoli een beetje bruinverbrand is.
  4. Schil en snij de peen in blokjes van 0.5 cm. Snij de stengels bleekselderij in halve maantjes. Bak de peen, bleekselderij en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan.
  5. Snij de paprika in stukjes. Hak de rest van de knoflook (1 teen bij 4p). Voeg toe. Bak ca. 10 min op zacht vuur. Het mag nog een beetje een bite hebben.
  6. Maak een dressing van de tahin, sojasaus, citroensap, olijfolie extra vierge, honing en chilivlokjes. Druk de knoflook uit het gepofte teentje erbij. Breng op smaak met peper. Proef vooral goed of het naar smaak is. De ene sojasaus is zouter dan de ander. Als de dressing te dik blijft, voeg je wat eetlepels water toe.
  7. Snij de sla in dunne reepjes. Giet de linzen af en voeg met de sla en broccoli bij de andere groenten. Roer goed door en meng de tahindressing erdoor.
  8. Pel de eitjes en halveer.
  9. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden en leg er per persoon twee halve eitjes op.
  10. Bestrooi met wat sesamzaadjes of zonnebloempitjes als je dat in huis hebt.