Linzenbowl met burnt broccoli, tahindressing en een eitje

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Linzenbowl met broccoli tahindressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram Beluga linzen
  • 2 stronken broccoli
  • 200 gram peen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks paprika
  • 4 stuks eieren
  • 3 el tahin
  • 0.25 krop Romaine sla

In Huis

  • 1 blokje groentebouillon
  • om te bakken olijfolie
  • 1 teentje knoflook in de schil
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 0.5 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de linzen af en zet op in ruim water met het bouillonblokje. Kook zachtjes in 25 minuten gaar.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Bewaar de stelen, meng alleen(!) de roosjes met een scheutje olijfolie extra vierge, een teentje knoflook (in de schil), peper en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven, totdat de broccoli een beetje bruinverbrand is.
  4. Schil of schrap de peen en snij in blokjes van 0.5 cm. Snij de stengels bleekselderij in halve maantjes. Bak de peen, bleekselderij en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan.
  5. Snij de paprika in stukjes. Voeg toe en pers de knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. Het mag nog een beetje een bite hebben.
  6. Kook de eitjes halfhard in 7 minuten.
  7. Maak een dressing van de tahin, sojasaus, citroensap, olijfolie extra vierge, honing en chilivlokjes. Druk de knoflook uit het gepofte teentje erbij. Breng op smaak met peper. Proef goed of het naar smaak is. De ene sojasaus is zouter dan de ander. Als de dressing te dik blijft, voeg dan een eetlepel water toe.
  8. Was de sla en snij in dunne reepjes. Giet de linzen af en voeg met de sla en broccoli bij de andere groenten. Meng voorzichtig.
  9. Laat de eitjes schrikken, pel en halveer.
  10. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, leg er per persoon twee halve eitjes op en laat iedereen tahindressing erover scheppen.
  11. Bestrooi met wat sesamzaadjes of zonnebloempitjes als je dat in huis hebt.