Skip to main content

Linzencurry met spruitjes en rijst

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Rijst
  • 2 el Gember (geraspte)
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 bakje(s) Curry specerijen
  • 200 g Linzen
  • 400 ml Kokosmelk
  • 2 stuk(s) Zoete aardappel
  • 400 g Spruiten
  • 1 handje(s) Verse koriander
  • Peper en zout

In Huis

  • 500 ml Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 9 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olie
icon package

Recept stappen

  1. NB. In het specerijenbakje zit: 1 tl komijnzaad, 1 tl mosterdzaad, 2 tl kerriepoeder
  2. Let wel: Je hebt twee keer rijst nodig deze week.
  3. 1. Zet een pannetje met het water en de bouillonblokjes op.
  4. 2. Zet 50 gram rijst per persoon op in 100 ml water per persoon. Kook zachtjes gaar in circa 10 minuten.
  5. 3. Schil en rasp de gember. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Fruit de ui in een koekenpan. Voeg 2/3 van de knoflook en de gember toe en bak een paar minuten mee.
  6. 4. Voeg het specerijenbakje erbij en roer door totdat de mosterdzaadjes beginnen te springen. Roer dan de linzen, de bouillon en kokosmelk erdoor en laat 25-30 min koken totdat de linzen gaar zijn.
  7. 5. Schil ondertussen de zoete aardappel en snij in stukjes. Voeg bij de linzen na ongeveer 10 minuten van de kooktijd.
  8. 6. Breng een pannetje met gezouten water aan de kook. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer 3 minuten. Verhit de rest van de knoflook in wat olie. Als die begint te sissen voeg je de spruitjes toe. Roerbak 3 min en roer dan door de curry, samen met de koriander. Serveer met de rijst.