Skip to main content

Linzenpie met Marokkaanse bietensoep en salade van roodlof, veldsla en yacon

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) uien
  • 800 g rode biet
  • 1 stuk(s) steranijs
  • 4 stuk(s) linzen curry pie
  • 2 stuk(s) roodlof
  • 50 g veldsla
  • 100 g yaconwortel
  • 10 g bieslook
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 tl zure room

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje(s) groentebouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak suiker
  • 1 el mayonaise
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Nb, de steranijs zit in het bakje met komijnzaadjes (die zijn voor de falafelballetjes).
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in een beetje olie. Zet de waterkoker aan.
  3. Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met de aangegeven hoeveelheid water, de bouillonblokjes en de steranijs. Breng afgedekt aan de kook en kook de biet in ca. 30 minuten gaar.
  4. Haal de pies uit de foliebakjes en bak in de oven in ca. 20 minuten af.
  5. Meng in een slakom de azijn, mosterd, suiker, mayonaise, olie, zout en peper tot een dressing.
  6. Snij de roodlof in de lengte doormidden, verwijder eventueel het hart, en snij in halve ringen. Was de veldsla. Voeg beide bij de dressing. Schil de yacon, snij in stukjes en voeg toe. Knip een deel van de bieslook erbij en meng. Bewaar wat bieslook om de soep mee te garneren.
  7. Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Breng goed op smaak met zout en peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger van het zoet. Schep in elke kom soep een lepeltje zure room. Maak af met gehakte bieslook. Serveer met de salade en de pies.