Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzenpuree bieslookolie, knoflook-citroen broccoli, knapperige pecan noten en Greek white

Vegan

  • Totale tijd minuten
Linzenpuree bieslookolie knoflook citroen broccoli knapperige pecan noten en Greek white | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram rode linzen
  • 1 stuks ui
  • 15 gram bieslook
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks citroen
  • 2 stronken broccoli
  • 120 gram pecannoten
  • 1 blok Greek white

In Huis

  • 1 stuks laurierblad (optioneel)
  • 100 ml (milde) olijfolie (zie tip)
  • 1 teen(tje) knoflook
  • olie om te bakken
  • klont vegan boter
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de linzen af en zet op met 1 cm water erboven (zonder zout) en het laurierblad (als je dat in huis hebt). Dek af en kook gaar in ca. 10 minuten.
  2. Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een koekenpannetje. Bestrooi met zout.
  3. Maak de bieslookolie. Hak de bieslook grof. Doe met de (milde) olijfolie (zie tip) in het bakje van de staafmixer en mix tot er een gladde en groene substantie ontstaat. Breng op smaak met zout.
  4. Giet de linzen af (bewaar een beetje kookvocht!) en verwijder het laurierblad. Doe terug in de pan met de ui en mix met een staafmixer tot een gladde puree. Gebruik later eventueel nog wat kookvocht om de puree de juiste smeuïgheid te geven. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet een pannetje water met zout op voor de broccoli.
  6. Snij de rode peper in ringetjes, rasp de citroen en pers wat sap (ca. 1 el bij 4p). Snij de knoflook in dunne plakjes.
  7. Snij de steel van de broccoli in blokjes en maak kleine roosjes. Kook 2-3 minuten vanaf dat het water kookt nét beetgaar – blijf erbij, je wil de roosjes mooi intact houden. Giet af, doe terug in de pan en hussel de knoflookplakjes, rode peper en een klont vegan boter als het nog goed heet is. Voeg als laatste de citroenrasp en 1 el sap (bij 4p) toe en breng goed op smaak met peper en zout. Dek af.
  8. Veeg de pan van de uien schoon. Rooster de pecannoten tot ze knapperig worden. Voeg een drupje olie toe en bestrooi met een beetje zout.
  9. Kruimel de Greek white en doe in een schaaltje.
  10. Serveer de broccoli op de linzenpuree, besprenkel royaal met de bieslookolie en garneer met de pecannoten en Greek white.
  11. Gebruik voor een nog beter resultaat half milde olijfolie en half extra vierge.