Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzensalade met geroosterde boleten, roodlof en een crème van peen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks boleten
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 4 stuks peen
  • 1 stronkje roodlof
  • 1.5 kropje baby romainesla

In Huis

  • 240 gram dupuis linzen
  • mespuntje chilivlokjes
  • olie om te bakken
  • scheutje slagroom
  • 2 teentje knoflook
  • 1 tl zout
  • 2 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan of gebruik straks de Quooker.
  2. Bereid de dupuis linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snij de boleten en de kastanjechampignons in plakjes van 0,5 cm. Besprenkel met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Schil en snij de peen in plakjes van 1-2 cm. Kook de peen gaar in ca. 7 minuten.
  5. Snij de roodlof in kwarten. Laat het kontje zitten zodat ze niet uit elkaar vallen. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak stevig aan op de snijkanten. Zet na ca. 5 minuten het vuur zacht en bak zachtjes verder.
  6. Pureer de peen tot een gladde crème samen met wat kookvocht van de linzen, de chilivlokjes en een scheutje slagroom. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Maak de vinaigrette in een grote kom. Hak de knoflook fijn. Meng met het zout, de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie extra vierge.
  8. Verwijder het kontje van de baby romainesla en snij in reepjes. Giet de linzen af als ze gaar zijn. Meng de linzen en de sla door de vinaigrette.
  9. Serveer de linzensalade met de roodlof, geroosterde boleten en champignons en de wortelcrème.