Skip to main content

Linzenschotel met blauwschimmelkaas, bleekselderij, appel en walnoten

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Linzen
  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Appels
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 4 Bladeren Andijvie
  • 50 g Geiten-blauwschimmelkaas
  • 20 g Walnoten
  • 4 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Sherryazijn
  • 1 tl Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de linzen volgens gebruiksaanwijzing net aan gaar in 15-20 minuten. Let op dat je ze niet te lang doorkookt!
  2. 2. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in reepjes. Snipper de rode ui heel fijn. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn.
  3. 3. Maak een dressing van de olijfolie, azijn en mosterd.
  4. 4. Beleg een schaal met wat van de binnenste blekere bladeren van de andijvie. Leg er de linzen op. Bestrooi met wat rozemarijn. Verdeel dan de bleekselderij, de appel en de ui over de linzen. Sprenkel de dressing er over. Kruimel de kaas er over en bestrooi met de walnoten.
  5. Serveer met wat brood.