Skip to main content

Lion's Head meatball noedelsoep met paksoi en witte kool

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram witte kool
  • 2 el gember (geraspt)
  • 2 stengels lente-ui
  • 440 gram rundergehakt
  • 160 gram fijne noedels
  • 200 gram peen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 gram paksoi

In Huis

  • 1000 ml kokend water
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn (optioneel)
  • 2 blokjes runderbouillon
  • om te bakken zonnebloemolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water op voor de noedels en zet de waterkoker met de aangegeven hoeveelheid aan voor de soep. Snij de witte kool in fijne reepjes en zet weg.
  2. Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Snij het wit van de lente-ui heel fijn.
  3. Voeg de gember, de fijngehakte lente-ui, knoflook, bloem, sojasaus, een 1/2tl (bij 4p) zout en wat peper bij het gehakt. Voeg als je dat hebt ook de rijstwijn toe. Heb je dat niet, vervang dan door witte wijnazijn met een klein schepje suiker. Meng goed en draai ballen iets groter dan een golfbal, ca. 3 per persoon.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een afsluitbare wok of diepe koekenpan. Schroei de ballen dicht.
  5. Kook de noedels in het ruim kokende water in 6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water.
  6. Schil intussen de peen en maak met behulp van een de dunschiller of een kaasschaaf linten. Snij de bleekselderij in halve maantjes.
  7. Giet het kokende water bij de ballen en kruimel de bouillonblokjes erbij. Voeg de bleekselderij, de peen en witte kool bij de soep en dek af. Kook ca. 3 minuten.
  8. Snij de paksoi in reepjes, voeg toe en laat even slinken. Voeg de noedels toe. Warm nog even goed door. Snij de overgebleven lente-ui in ringetjes.
  9. Breng de soep indien nodig op smaak nog wat sojasaus. Serveer de Lion’s Head meatball soep in grote diepe borden en garneer met de lente-ui.